21grams Logo 21grams
search

Aksell (tidligere Lundeby)

Når Aksell AS (tidligere Lundeby & Co) begynte å bruke løsningene PostSort Sortering og PostSort Produksjon fra 21grams, tredoblet de omsetning i løpet av fire år. Aksell er i dag størst i Nord-Europa innen bokbinderi og distribusjon av trykksaker. ”Det hadde ikke gått uten 21grams” forteller Helge Gabriel Lundeby.

Bedriften har et supermoderne produksjonsanlegg i Hærland med ti produksjonslinjer: åtte linjer for produksjon av trykksaker og bokbindning, én linje for adressering og én linje for pakking av trykksaker.

Effektive, raske, nøye, fleksible og med evne til å finne de mest kostnadseffektive løsningene for sine kunder har gjort Aksell til en gigant i denne bransjen. Aksell har i dag en veldig høy produksjonskapasitet: her klarer to skift alt i fra 150 000 enheter til en million enheter pr dag. Pakkingen og adresseringen styres av to system fra 21grams: PostSort Sortering og PostSort Produksjon.

PostSort Sortering er programvaren som er installert på kontoret i Hærland. Her forberedes adressefilene før produksjon, som innebærer portoptimering og sortering av adresser i henhold til krav hos posttilbydere, samt utforming av printlayout.

PostSort Produksjon er programvaren som blant annet styrer de ni inkjet-systemene i produksjonen. Det vil si adressering, enten på etikett, direkte på trykksakene eller på emballasjen.

Aksell er en familiebedrift som ble etablert i 1949 av Helge Lundeby og som i dag drives av sønnen Knut Helge Lundeby. Sønnesønnen Helge Gabriel Lundeby er utviklings- og salgssjef. For nå mer enn ti år sidan lette Aksell etter en innovativ, effektiv og trygg leverandør av programvare for å kunna øke produksjonen. Aksell valgte 21grams.

Kaj Christensen hos 21grams tilpasset systemene etter Aksell sine ønsker og behov. ”Vi sa hva vi ville ha også fikset Kaj det” forteller Helge Gabriel Lundeby. ”Vi har samarbeidet veldig tett med 21grams og da spesielt Kaj. Når vi hadde behov for å øke vår produksjonskapasitet, måtte vi ha raskere og mer effektiv programvare. Etter samtaler med Kaj leverte han dette raskt.”

Vi kan vel si det slik at 21grams har ‘gått ved siden av Aksell og således har 21grams lagt grunnlaget for den avanserte og anerkjente produksjonsteknikken Aksell i dag er kjent for.

”Applikasjonene fra 21grams har gitt oss flere kunder og ført til at vi har kunnet vokse.”
– Helge Gabriel Lundeby

”Nå er vi størst i Norge og størst i Nord-Europa. Det hadde ikke gått uten 21grams.” Helge Gabriel Lundeby er fornøyd når han beskriver arbeidsrelasjonen med Kaj Christensen hos 21grams: ”Han er strukturert. Veldig grundig. Han og 21grams levererer alltid. Alt fungerer perfekt. Når det gjelder Kaj vil jeg påstå at han er et geni, han er ‘hel ved’.”

Vil du vite mer om hvordan vi har jobbet med Aksell?

Ta kontakt med oss for å høre om hvordan vi kan hjelpe deg med å optimalisere din kommunikasjon.

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet